(Re)Cover BV
Eerste Zeine 94a
5144 AL Waalwijk

+31 (0) 416 322 422

info@recoverpools.com

 

Telefoonnummer *
Telefoonnummer

94A Eerste Zeine
Waalwijk, NB, 5144 AL
Netherlands

+31.416.322.422

(Re)Cover BV maakt lamellenafdekkingen op maat voor zwembaden. Daarnaast leveren zij lamellen, doppen en kit voor productie elders.

(Re)Cover BV produces slatted swimming pool cover to measure. They also supply pool cover profiles and parts for local production elsewhere.

Blog

#ZON #UV-STRALING #UV-BLOCKERS # TRI-EXTRUSIE

janneke Louw de

Een nieuwe dimensie in lamellenprofielen voor zwembaden: de (Re)C TRI Lamellen. TRI staat voor UV-Bestendig, Anti-alg en Slagvast. Deze TRI dimensies komen tot uiting in een unieke samenstelling Polycarbonaat, slimme einddop en de perfecte geometrie. In dit blog behandelen we de grootste bedreiging voor de levensduur van lamellen: UV-Straling.  

De zon zorgt ervoor dat het zwembadwater, door middel van solarlamellen, aangenaam en gratis verwarmd wordt.Maar dezelfde zon zorgt er ook voor dat de kunststof van de lamellen afgebroken wordt; en dus snel verouderd!

MET DEZE GEGEVENS IS (Re)Cover BV OP ZOEK GEGAAN NAAR HET MEEST DUURZAME MATERIAAL OM LAMELLENAFDEKKINGEN UIT TE VERVAARDIGEN. 

Polycarbonaat komt hiervoor het best in aanmerking: Het is sterk, slagvast en zeer transparant. Maar ook Polycarbonaat veroudert zichtbaar onder invloed van UV-straling (vergelen en barsten).

Hoe beschermen we de lamellen tegen deze schadelijke UV-straling?

  • Door UV-stabilisatoren toe te voegen wordt voorkomen dat het polycarbonaat haar mechanische eigenschappen, zoals slagvastheid, verliest.
  • Een UV-blokkerende “cap layer” is een dunne laag kunststof van 0.1 mm (combinatie van polycarbonaat, polyacrylaat en UV-blockers) die bovenop de lamel geëxtrudeerd wordt. Deze buitenste laag beschermt het binnenste gedeelte tegen de voor kunststof schadelijke straling.

Om een sprekende vergelijking te maken: "De huid van een mens is het polycarbonaat, redelijk goed bestand tegen zonlicht, maar veroudert zichtbaar zonder bescherming (verkleuren en rimpelen)".

  • Door een zonnebrandcrème op de huid te smeren voorkomt deze dat de huid verbrand en kwetsbaar wordt.
  • Een sunblocker zorgt er echter voor dat alle UV-stralen geblokkeerd worden en zo de huid niet kunnen aantasten".

Deze unieke en speciaal voor  (Re)Cover ontwikkelde TRI-extrusie lamel is vanaf 1 mei exclusief verkrijgbaar via (Re)Cover BV.Voor meer informatie, een sample pack of offerte neem contact met ons op.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF OM MEER INFORMATIE OVER DEZE UNIEKE LAMELLEN TE ONTVANGEN:
#HAGELBESTENDINGHEID
#PROFIELGEOMETRIE
#EINDDOP